Powder Brows

Powder Brows voor permanent volle wenkbrauwen

De beautytrend van het afgelopen jaar? Dat zijn gegarandeerd Powder Brows (ook wel bekend als Ombré Brows). Deze techniek binnen het veld van permanente make-up zorgt ervoor dat jouw wenkbrauwen eruit zien alsof je ze hebt ingekleurd met poeder.

Bij Sarasin Beauty in Sint-Martens-Latem kan je terecht voor Powder Brows die met oog voor perfectie worden aangebracht. Zo hoef je nooit meer tijd te verliezen met wenkbrauwen tekenen voor je de deur uit gaat!

PRIJS

€ 350

BEHANDELTIJD

90 minuten

EFFECT

1,5 tot 2 jaar

Hoe worden Powder Brows gezet?

Zoals we hierboven al aangehaald hebben, zijn Powder Brows een techniek die onder de noemer ‘permanente make-up’ valt. Dat houdt in dat er met een flinterdun naaldje pigment wordt aangebracht in de lederhuid. Dat gebeurt met een PMU-apparaat.

Bij een Powder Brows behandeling zullen we het pigment zo aanbrengen dat we een subtiel poedereffect creëren. Daarbij wordt de wenkbrauw ingeschaduwd op subtiele wijze doordat er semipermanente make-up aangebracht wordt tussen de wenkbrauwhaartjes.

Lees verder onder de foto

Sarasin Beauty microblading wenkbrauwen banner

Powder Brows: voor wie?

Er bestaan heel wat vormen van permanente make-up voor de wenkbrauwen. Echter bieden we bij Sarasin Beauty enkel Powder Brows aan. Dit is de mooiste, zachtste techniek die quasi bij iedereen past.

Powder Brows zijn geschikt voor iedereen die verlangt naar prachtig gevormde, volle wenkbrauwen!

Powder Brows voor wie volle wenkbrauwen wil die altijd in shape zijn

 • Deze techniek is vooral geschikt voor mensen die gewoonlijk (bijna) dagelijks de wenkbrauwen inkleuren en vormgeven met poeder. Met Powder Brows zullen je wenkbrauwen altijd de perfecte vorm en kleur hebben.
 • Bij Sarasin Beauty vinden wij het heel belangrijk dat jouw Powder Brows er steeds natuurlijk uitzien. We willen een soort no make-up make-up look voor jou creëren. Ze moeten er goed uitzien op jouw make-uploze gezicht, maar ook wanneer je een full face of make-up op hebt.
 • Powder Brows zijn unisex. Dat wil zeggen dat ze zowel voor mannen, vrouwen als non-binaire personen een perfect fit zijn. Kortom, Powder Brows zijn er voor iedereen die mooie gevormde, volle wenkbrauwen wil!

Voordelen van een Powder Brows behandeling

Waarom zou je voor Powder Brows kiezen? Er zijn heel wat voordelen van deze behandeling voor jouw wenkbrauwen en de algemene look van jouw gezicht. We vatten ze voor jou even kort samen.

Nooit meer de wenkbrauwen donkerder kleuren

 • Heb jij hele lichte wenkbrauwen die je vaak moet kleuren? Na een Powder Brow  behandeling hoef je je daar niet meer mee bezig te houden, aangezien de resultaten van zo’n behandeling makkelijk tussen de 1,5 en 2 jaar zichtbaar blijven.
 • Bij een Powder Brow behandeling kiezen we voor een pigmentkleur die bij jou past. Heb je graag wat donkerdere wenkbrauwen? Geen probleem, daar kunnen wij voor zorgen! Je zal je dus niet meer elke maand moeten schamen voor te donker gekleurde wenkbrauwen nadat je ze net gekleurd hebt.

Wenkbrauwen niet meer elke ochtend shapen

 • Als je de deur uit gaat, wil je dat jouw wenkbrauwen er picobello uitzien. Dat kan echter heel wat tijd in beslag nemen. Je moet ze uittekenen met een potloodje, inkleuren… Met een beetje geluk lukt het onmiddellijk en hoef je het proces geen twee of drie keer opnieuw te doen.
 • Met permanente make-up heb je altijd mooie wenkbrauwen, zelfs ‘s ochtends als je net opstaat. Je hoeft dus geen twintig minuten voor de spiegel te staan om ze te shapen. Dat geeft je tijd om wat langer te slapen of voor een uitgebreid ontbijt voor je naar je werk vertrekt!

Niet meer ontschminken

 • Wanneer je pas laat op de avond thuis komt na een avondje gezellig dineren of uitgaan heb je niet altijd zin om veel tijd te besteden aan je skincare. Doordat je geen make-up meer van je gezicht moet halen, verlies je minder tijd met ontschminken. Je zal je gezicht natuurlijk wel nog moeten reinigen voor een mooie, stralende huid de volgende dag!

Duurzame resultaten

 • Een van de grootste voordelen van Powder Brows is natuurlijk dat het aangebrachte pigment voor lange tijd in de huid aanwezig blijft. Met uitzondering van een touch-upbehandeling na 1,5 à 2 jaar heb je verder helemaal geen werk aan je wenkbrauwen!

Bye bye uitgelopen make-up

 • Niets is zo frustrerend als uitgelopen make-up na hevig zweten of fietsen in een regenbui.Al dat werk voor niets… Met Powder Brows fiets je zorgeloos door de regen. Daarenboven zullen ze ook iedere zweterige sportsessie of workout overleven!

Imperfecties wegwerken

 • Met Powder Brows kan je trouwens ook imperfecties camoufleren. Denk maar aan kale plekken in de wenkbrauwen of bepaalde asymmetriën. Met Powder Brows zal je de natuurlijke wenkbrauwen extra in de verf zetten én bovendien ook perfectioneren.

Touch-up nodig na 1,5 jaar à 2 jaar

 • Na verloop van tijd zullen de aangebrachte pigmenten geleidelijk vervagen. Hoe snel dat gebeurt is persoonsafhankelijk. Doe je vaak chemische peelings? Dan is de kans groot dat die de pigmentatie aantasten, waardoor je sneller een touch-upbehandeling nodig zal hebben.
 • Gemiddeld hebben onze klanten na 1,5 à 2 jaar een behandeling nodig voor nieuwe wenkbrauwen. Zo heb je de garantie dat je wenkbrauwen er na meerdere jaren nog steeds goed zullen uitzien en aan jouw wensen blijven voldoen.
 • Staat het pigment je niet meer aan na enkele jaren? Of is je stijl wat veranderd? Doordat het pigment na 1,5 à 2 jaar vervaagt, kan je je look geregeld aanpassen! Dit is één van de belangrijkste voordelen van de door ons gebruikte semi-permanente make-up ten opzichte van de traditionele permanente make-up. Die laatste durft namelijk al eens voor een ongewenst vervaagd tattoo-effect te zorgen na enkele jaren.

Powder Brows behandeling bij Sarasin Beauty

Aangezien de Powder Brows gedurende langere tijd op je huid aanwezig zijn, wil je natuurlijk dat ze perfect zijn. Bij Sarasin Beauty streven wij naar perfectie in al onze behandelingen, zodat de resultaten mooi aansluiten bij jouw wensen én look.

Hoe we dat doen? Door samen te werken met getrainde experts die gebruik maken van de meest kwalitatief hoogstaande producten en technieken. Hieronder lees je meer over onze werkwijze.

Semipermanente make-up in plaats van permanente make-up

Bij Sarasin Beauty werken wij met semipermanente make-up (SPMU) in plaats van met permanente make-up (PMU). Het grote verschil tussen beide technieken is dat het pigment bij SPMU minder diep in de huid wordt aangebracht dan bij PMU. Dat heeft twee grote gevolgen voor de duurzaamheid en het effect van de resultaten.

Semipermanente make-up is minder duurzaam

SPMU wordt minder diep in de huid aangebracht, waardoor de resultaten minder duurzaam zijn. Waar de resultaten van PMU ongeveer 10 jaar zichtbaar zijn, is dat voor SMPU maar 1,5 à 2 jaar.

Waarom dan kiezen voor semipermanente make-up? Het is eigenlijk een goede zaak dat de resultaten van SPMU sneller vervagen. Vaak zie je dat permanente make-up er na enkele jaren veel minder mooi begint uit te zien. Dat probleem vermijd je dus met SPMU!

Semipermanente make-up geeft natuurlijker resultaat

Daarenboven verkrijg je met semipermanente make-up een veel natuurlijker resultaat. Met permanente make-up krijg je vaak harde resultaten en een soort tattoo-effect. Met semipermanente make-up is dat niet het geval.

Als we spreken van een permanente make-up behandeling bij Dermatopigmentatie, dan doelen wij op een behandeling waarbij de techniek van semipermanente make-up wordt gebruikt.

Behandeling door ervaren experten

 • Bij Sarasin Beauty garanderen wij jou mooie resultaten door enkel samen te werken met specialisten inzake SPMU. Zij hebben zoveel kennis en ervaring dat ze de perfecte wenkbrauw voor jou kunnen creëren.
 • Jouw wenkbrauwen worden door hen zo gepigmenteerd dat ze niet alleen bij je gezicht, maar ook bij je persoonlijkheid passen. Ze luisteren steeds naar jouw wensen en geven je eerlijk en onderbouwd advies over de keuze van het pigment.

Ombre effect of Powder Brows

Powder Brows, ook gekend als het Ombre effect, worden vaak gevraagd in onze praktijk. Daarom zijn er verschillende leden van ons team gespecialiseerd in de Ombre effect techniek. Zo voorziet Chabeli je bijvoorbeeld van prachtige en natuurlijk ogende Powder Brows!

Kwalitatieve producten

Wij werken ook enkel met producten van de hoogste kwaliteit. De pigmenten die we in jouw huid aanbrengen tijdens onze behandelingen van de wenkbrauwen zijn van de hoogste kwaliteit. Ze zijn puur, betrouwbaar en vrij van nikkel en AZO-kleurstoffen.

Voor mensen met een lage pijngrens bieden wij zelfs de mogelijkheid tot verdoving met een verdovende crème van chirurgische kwaliteit of een verdovend prikje. Zo zetten we in op vrijwel pijnloze behandelingen!

Nazorg Ombré Powderbrows

Onmiddellijk na de behandeling

 • Het eerste uur na de behandeling: om de 15 minuten de wenkbrauwen deppen met een klam watje (zitten in je goodiebag)
 • Na 4 uur: de wenkbrauwen uitwassen met een neutrale shampoo, daarna droog deppen en Terramycine oogzalf inmasseren (niet vet en niet droog)
 • Indien u een verdovende prik heeft gehad: doorheen de dag 10x met de ogen goed open en dichtknijpen, slapen met extra hoofdkussen

Vanaf morgen

 • Gedurende 5 dagen (enkel ‘s morgens): de wenkbrauwen deppen met klam watje, daarna droog deppen + Terramycine zalf in masseren (= wonde soepel houden)
 • 2 dagen geen intensieve sport beoefenen (zweet is niet goed voor de inkapseling van het pigment)
 • Eén week geen sauna, stoombad, zwembad
 • Eén week geen make-up aanbrengen aan de wenkbrauwen
 • 2 weken na de behandeling mag je dagelijks sunblock (factor 50) aanbrengen om het pigment te beschermen en langer te behouden. Zowel winter als zomer.

Video’s Ombré Powder Brows Sarasin Beauty

Resultaten van Powder Brows bij Sarasin Beauty

Sarasin Beauty SPMU Powderbrows
Ombre powder brow bij man voor en na foto - sarasin clinic
Powerbrows voor en na Sarasin Clinic

Prijs Ombré Powder Brows Sarasin Beauty

Semi Permanente Make Up Wenkbrauwen
Ombré Powder Brows€350
Touch Up Wenkbrauwen*€50 / sessie
*Je kunt een touch-up van je wenkbrauw SMPU boeken tussen 4 en 8 weken na je oorspronkelijke behandeling.

Boek een afspraak voor een Powder Brows behandeling bij Sarasin Beauty

Wil jij graag een sprekende blik of wil je dat je wenkbrauwen donkerder lijken en altijd in shape zijn? Dan is het hoog tijd om een afspraak te boeken voor Powder Brows bij Sarasin Beauty.

Powder Brows zorgen voor mooie wenkbrauwen. Daarnaast ogen je wenkbrauwen ook steeds verzorgd! De behandeling is geschikt voor alle huidtypes, waarbij de enige voorwaarde is dat je nog je eigen haartjes hebt.

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen over Ombré Powder Brows

Is een Ombré Powder Brows behandeling pijnlijk?

Heb ik een touch up nodig na een Ombré Powder Brows behandeling?

Welk resultaat mag ik verwachten na mijn Ombré Powder Brows behandeling?

Hoe zal ik er uitzien na de behandeling?

Mag ik make-up dragen na de behandeling?

Hoe snel zal het genezen?

Hoe verloopt de nabehandeling?

Met wat moet ik rekening houden na de behandeling?

Kan ik een MRI scan krijgen na de behandeling?

Zal de kleur donker zijn?

Hoe gaan mijn wenkbrauwen er uitzien direct na de behandeling?

Doet de behandeling pijn?

Hoelang duurt de behandeling?

Hoeveel weken zitten er tussen de eerste en tweede behandeling?

Moet ik mijn haartjes epileren voor de wenkbrauwen ingreep?

Wat doe ik best vòòr de wenkbrauwen behandeling?