Spring naar de inhoud
Nina magazine microblading
logo-bericht

De getatoeëerde wenkbrauw maar dan beter: wij probeerden microblading uit

Wie aan getatoeëerde wenkbrauwen denkt, ziet meteen twee dunne zwarte lijntjes voor zich, die als permanent verbaasde rupsjes boven je ogen dansen. Wel, die tijd is voorbij. Tegenwoordig is de wenkbrauwtattoo één van de meest gevraagde beautybehandelingen, zij het onder een nieuwe naam: microblading.

Goed nieuws voor wie dacht dat volle wenkbrauwen enkel waren weggelegd voor de Cara Delevingnes van de wereld. Ook wij, stervelingen met gewone wenkbrauwen, kunnen met volle exemplaren door het leven. Met dank aan microblading. Lena Dunham schreef er al een eerbetoon over, en ook ondergetekende ging op de behandeltafel liggen voor een stel getatoeëerde wenkbrauwen.

Microblading, wat is het?

Sinds de volle wenkbrauw niet alleen de catwalk maar ook Instagram veroverde, ging de verkoop van wenkbrauwpoeders, -potloden en -gels pijlsnel de hoogte in. Helaas voor ons, dames die van zichzelf blonde of gewoon weinig wenkbrauwhaartjes hebben: wat er niet is, blijft nog steeds moeilijk te faken. Enter: microblading.

De techniek is eigenlijk heel eenvoudig. Met minuscule mesjes worden oppervlakkige krasjes gemaakt, net onder de bovenste huidlaag. Daarin wordt vervolgens pigment aangebracht. Zo krijg je heel dunne getekende haartjes, die met het blote oog amper van echte te onderscheiden zijn. Precies daardoor is de techniek ideaal voor mensen die weinig tot geen wenkbrauwhaartjes hebben, erg lichte haartjes hebben of door een litteken een kale plek hebben in hun wenkbrauwen.

Is microblading hetzelfde als permanente make-up? Niet helemaal. “Ik noem het liever semi-permanente make-up,” vertelt Karen Sarasin, gespecialiseerd in microblading. “Pigmenten zouden niet langer dan één à twee jaar in de huid mogen blijven, daarna worden ze dof en grauw van kleur. Niet echt het resultaat waar de meeste vrouwen naar op zoek zijn (lacht). Met microblading blijft het pigment dan ook ongeveer anderhalf jaar in de huid. Pas daarna, wanneer de meeste kleur weg is, is het tijd om je wenkbrauwen opnieuw te laten bijwerken.”

Wil je het volledige artikel lezen?

Klik dan hier!

Boek online je eerste consultatie

Boek nu een consultatie bij onze clinic om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren.De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Boek online je eerste consultatie (€ 50)

Boek nu een consultatie bij Nurse Karen of één van onze artsen om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren. De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Semi Permanente Make Up Wenkbrauwen
Ombré Powder Brows€350
Touch Up Wenkbrauwen*€50 / sessie
*Je kunt een touch-up van je wenkbrauw SMPU boeken tussen 4 en 8 weken na je oorspronkelijke behandeling.

Heb je toch nog vragen of wens je meer informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Sarasin Beauty
Kortrijksesteenweg 20
9830 Sint Martens Latem
+32 9 278 36 30 | +32 476 68 97 99
karen@dermatopigmentatie.be

Overtuigd? Boek hier uw behandeling!