Spring naar de inhoud

HIEMT

Lift de spieren van je gelaat

We gaan allemaal naar de sportschool of doen pilates alsof het van levensbelang is, MAAR wat met de spieren in ons gezicht? Ook zij hebben training nodig om stevig en strak te blijven. Faceyoga is bekend, maar als je geen zin hebt om elke dag rare gezichten te trekken, probeer dan onze HIEMT behandeling.

PRIJS

€ 850 / 4 sessies

BEHANDELTIJD

20 min.

RESULTAAT

Na 2 – 3 maand

Wat is HIEMT?

Een HIEMT behandeling combineert warmte-energie met elektrostimulatie om gezichtscontouren te herdefiniëren en een jeugdige gloed te herstellen. Deze machine richt zich op zowel de huid als de onderliggende spieren, waardoor alle aspecten van gezichtsverjonging worden aangesproken.

Deze niet-invasieve behandeling is hét antwoord op de complexe uitdagingen van gezichtsveroudering. Van het verminderen van rimpels, fijne lijntjes en huidverslapping tot het verbeteren van spiertonus en elasticiteit van het bindweefsel, de HIEMT behandeling biedt een alomvattende oplossing voor wie op zoek is naar zichtbare en blijvende verbeteringen aan het gezicht.

Lees verder onder de foto

Sarasin Clinic profhilo banner

De uitdagingen van gezichtsveroudering

Een stralend, jeugdig gezicht is het teken van gezondheid, vitaliteit en schoonheid. Maar naarmate de tijd verstrijkt, gebeuren er veranderingen die deze jeugdige uitstraling uitdagen. Als je wilt begrijpen waarom dit gebeurt, zien we een proces met meerdere lagen, waarbij je let op de veranderingen in de huid, het vet, en de spier- en botstructuur. Het is een complex proces, beïnvloed door zowel interne als externe factoren.

Wat veroorzaakt merkbare tekenen van veroudering en hoe ontwikkelt het verouderingsproces zich in ons gezicht?

1. Huid

a) Verminderde elasticiteit (1)

b) Verschijning van rimpels en fijne lijntjes

c) Verkleuring, zoals een ongelijkmatige teint en ouderdomsvlekken

2.Vet

a) Duidelijk volumeverlies, resulterend in een hol of ingevallen gezicht

b) Verslapte kaaklijn

3. Spieren en botten

a) Spieratrofie, wat leidt tot het verlies van jeugdige gezichtscontouren (2).

b) Botresorptie, een significante factor bij veranderingen in de gezichtsstructuur (3).

sarasin clinic botstructuur volumeverlies

HIEMT: de huid verstevigen en het gezicht liften, zonder chirurgie of naalden

 • De HIEMT-technologie brengt een vernieuwende aanpak van gezichtsverjonging met zich mee.
 • Het is ontworpen om specifieke zones en spieren in het gezicht nauwkeurig te behandelen, waardoor een niet-invasieve facelift mogelijk wordt. In combinatie met warmte-energie biedt HIEMT een unieke synergie die zowel de textuur van de huid als de spanning van de spieren aanpakt.
 • Deze baanbrekende techniek is ideaal voor mensen die een verjongde uitstraling willen zonder invasieve ingrepen of angst hebben voor naalden.
Sarasin Beauty HIEMT infographic
Sarasin Beauty HIEMT infographic

Bewezen resultaat van de HIEMT technologie

Klinische studies hebben aangetoond dat HIEMT behandelingen effectief zijn, met aanzienlijke en langdurige verbeteringen in de huid en spiertonus. Deelnemende patiënten ondergingen vier sessies van elk 20 minuten, en de resultaten werden beoordeeld één, twee en drie maanden na de behandelingen.

Uitkomsten van het onderzoek tonen aan:

 • Een afname van 36,8% in rimpels
 • Een toename van 27% in collageen
 • Een stijging van 129% in elastine
 • Een liftend effect van 23,1%
 • Een toename van 30% in spiertonus

Dit bewijs wijst erop dat HIEMT behandelingen ideaal zijn voor mensen die geen ingrijpende procedures willen of bang zijn voor naalden en pijngevoeligheid. Deelnemers meldden een duidelijke verbetering in spiertonus en huidelasticiteit.

Hoe werkt HIEMT?

HIEMT is een nieuwe en krachtige technologie voor niet-invasieve gezichtsverjonging. Het richt zich nauwkeurig op specifieke spieren, waardoor het gezicht effectief wordt gelift.

1. Nauwkeurig richten met geringe penetratiediepte.

Wat HIEMT zo speciaal maakt, is dat het niet diep doordringt. Het richt zich vooral op een oppervlakkig systeem genaamd het oppervlakkige musculoaponeurotische systeem (SMAS), maar dan minder diep. Deze specifieke diepte zorgt voor preciezere stimulatie van verouderend huidweefsel.

2. Effectieve stimulatie en lifting van de SMAS-laag

HIEMT richt zich op de diepe spierlaag onder de huid, genaamd SMAS, om specifiek de belangrijkste zones aan te pakken die de gezichtscontouren beïnvloeden. De SMAS is waar de meeste gezichtsspieren zich bevinden en het is de laag die wordt aangepast tijdens chirurgische facelifts. Door krachtige samentrekkingen in deze laag te veroorzaken, zorgt HIEMT voor een zichtbaar gelift en strakker gezichtsweefsel.

3. Stimulatie van motorneuronen

De kern van de HIEMT technologie is het stimuleren van motorneuronen, de “boodschappers” die spieren vertellen om samen te trekken. Deze eigenschap maakt het mogelijk om het onderliggende spierweefsel gericht en effectief te activeren. Door deze neuronen specifiek te stimuleren, kan HIEMT direct de samentrekking van de spieren bevorderen. Hierdoor verbetert de stevigheid van het gezicht en ontstaat er een liftend effect.

4. Herstel van ondersteuning van gezichtsweefsel

De HIEMT technologie doet meer dan alleen spieren samentrekken; het herstelt ook de steun van het gezichtsweefsel. Door specifieke spiercontracties en verbeteringen in spierdichtheid te creëren, ontstaat er een liftend effect. Deze veranderingen bevorderen de steun die nodig is om de effecten van zwaartekracht op het gezichtsweefsel tegen te gaan.

5. Gezichtscontouren en kaaklijndefinitie

Wat HIEMT echt anders maakt, is de invloed op de vorm en duidelijkheid van het gezicht. Door gerichte spierstimulatie en contracties verbetert de technologie de contouren van het gezicht en zorgt voor een beter gedefinieerde kaaklijn. Hierdoor is HIEMT een doeltreffende en niet-ingrijpende oplossing voor mensen die een gelift en strakker gezicht willen zonder chirurgie of snijden.

De kracht van warmte-energie

Warmte-energie is nu een belangrijk onderdeel van esthetische geneeskunde. Het wordt gewaardeerd vanwege zijn vermogen om effectief verschillende tekenen van veroudering tegen te gaan.

Warmte-energie opent de deur naar een innovatieve aanpak van huidverjonging en herstel.

1. Diepte penetratie

Een belangrijk kenmerk van warmte-energie is dat het diep in de huid kan doordringen zonder het oppervlak te beschadigen. Hierdoor kan het nauwkeurig tekenen van huidveroudering effectief aanpakken bij de basis.

2. Collageen hermodellering

Een belangrijke reden waarom warmte-energie populair is geworden voor huidverjonging, heeft te maken met de rol van collageenopbouw. Als de huid wordt verwarmd door energie, activeert dit het lichaam om nieuw collageen te maken. Dit proces helpt fijne lijntjes en rimpels van binnenuit op te vullen, waardoor de huid op een natuurlijke manier gladder wordt. Het geeft ook een mooie glans aan het gezicht.

3. Weefselversteviging

Warmte-energie is handig voor het verminderen van huidverslapping. Door deze energie specifiek op de juiste huidlaag toe te passen, wordt het collageenrijke weefsel verwarmd. Deze warmte zorgt direct voor samentrekking en versteviging van de huid, waardoor het er strakker en jeugdiger uitziet.

4. Celregeneratie

De warmte stimuleert de productie van fibroblasten, de cellen die collageen en elastine maken. Hierdoor wordt celvernieuwing gestimuleerd. In de loop van de tijd verbetert dit de elasticiteit en stevigheid van de huid, waardoor tekenen van veroudering subtiel verminderen.

5. Huidverbetering

Warmte-energie is ook belangrijk bij het vernieuwen van de huid. Door voorzichtig schade toe te brengen aan oud en problematisch huidweefsel, helpt deze warmte bij het creëren van nieuwe, gezonde huid. Dit resulteert in een aanzienlijke verbetering van de kleur en structuur van de huid.

Gesynchroniseerde warmte-energie

 • De warmte-component van HIEMT zendt gelijktijdig monopolaire warmte uit met elektrostimulatie, wat zorgt voor consistente verwarming in alle applicatielagen en hierdoor optimale resultaten oplevert. 
 • Door de huid te verwarmen tot een therapeutische temperatuur van 40-42°C stimuleert HIEMT de activiteit van fibroblasten, waardoor de afbraak en denaturatie van oude collageen- en elastinevezels in gang wordt gezet.

Gemiddeld ervaren patiënten na de behandeling een toename van 26% in collageen en een vermindering van 37% in rimpels.

Hoe werkt HIEMT?

 • HIEMT gebruikt supramaximale contracties om delicate gezichtsspieren te stimuleren. Dit activeert de spiercontractie door depolarisatie van motorneuronmembranen. De speciale applicators zijn ontworpen om nauwkeurig te richten op specifieke oppervlakkige gezichtsspieren, tot een diepte van 20 mm.
 • HIEMT-behandelingen bevorderen de aanmaak van spiereiwitten en vernieuwen myofibrillen, wat resulteert in een gemiddelde verbetering van de spierspanning in rust met 30%. Dit is precies wat we nodig hebben voor die scherpe V-vormige gezichtscontour!

Hermodelleren van het bindweefsel voor gezichtsondersteuning

 • Fascia, het belangrijke bindweefsel in het gezicht, speelt een rol bij het ondersteunen van de structuur van het gezicht. HIEMT behandelingen gebruiken warmte en mechanische stress om de productie van collageen en elastine in de fascia te stimuleren. Hierdoor wordt de fascie strakker en elastischer, wat resulteert in een gelift effect en verbeterde contouring van het gezicht. Een dubbele overwinning!

Voordelen van HIEMT

De gesynchroniseerde combinatie van warmte-energie en elektrostimulatie vertegenwoordigt een baanbrekende ontwikkeling in niet-invasieve gezichtsbehandelingen. De dual-power benadering zorgt voor betere en efficiëntere resultaten door zowel huid- als spierweefsel aan te pakken. Hieronder beschrijven we de belangrijkste voordelen van deze innovatieve 2-in-1 technologie:

1. Verbeterde dichtheid en tonus van gezichtsspieren

Door elektrostimulatie richt deze behandeling zich op het activeren van de gezichtsspieren en het vergroten van hun dichtheid door supramaximale contracties op te wekken. Dit resulteert in een verbeterde spiertonus, wat leidt tot een steviger, gelift uiterlijk.

2. Uitgebreide verjonging van ondersteuning van het fasciale weefsel

De gecombineerde kracht van warmte-energie en elektrostimulatie stimuleert de productie van collageen en elastine, waardoor de ondersteunende structuur van fasciale weefsels wordt versterkt. Deze hernieuwde elasticiteit en stevigheid helpen de onvermijdelijke verslapping als gevolg van het verouderingsproces tegen te gaan.

3. Een gerevitaliseerde huidtextuur en minder huidverslapping

De warmte-energie die in deze dubbele behandeling wordt gebruikt, doet wonderen bij het verbeteren van de huidtextuur. Door het bevorderen van collageenopbouw en het verwarmen van de huidlaag pakt deze geavanceerde technologie effectief fijne lijntjes, rimpels en huidverslapping aan, waardoor een gladdere en gerevitaliseerde teint wordt onthuld.

4. Synthese en vernieuwing van myofibrillen

Als bijkomend voordeel stimuleert de synergie tussen warmte-energie en elektrostimulatie de synthese en vernieuwing van myofibrillen. Dit vertaalt zich in een vernieuwing van de spiervezels, wat zorgt voor een betere spierfunctionaliteit en algehele gezichtsstructuur.

5. Langdurige structurele veranderingen en verbeterde spiertonus in rust

Misschien wel een van de meest overtuigende voordelen van de HIEMT-behandeling is de blijvende structurele verandering die het teweegbrengt. De verbetering van de spiertonus in rust vormt een basis voor het langdurig behouden van een jeugdig gezicht.

Omarm een jeugdige uitstraling & strakker gelaat zonder snijden met de revolutionaire HIEMT behandeling bij Sarasin Clinic

Met de HIEMT behandeling bij Sarasin Clinic worden traditionele invasieve operaties en lange herstelperiodes uitgedaagd, waardoor een tijdperk van geavanceerde, niet-invasieve behandelingen ontstaat. Voelbare resultaten, minimaal ongemak en bijna geen hersteltijd worden de nieuwe normen voor huidverjonging, allemaal dankzij deze vooruitstrevende technologie.

Bij Sarasin Beauty zijn de voordelen van de HIEMT technologie binnen handbereik met slechts één afspraak. Of het nu gaat om het verbeteren van de gezichtsspierdichtheid, het verfijnen van de huidtextuur en soepelheid, of het verjongen van het gezichtsweefsel, onze deskundige behandelaars passen deze alles-in-één therapie holistisch toe.

Wanneer zie ik resultaat?

 • De meeste gebruikers zullen na de eerste behandeling voelen dat het gezicht gelift is
 • De conditie van de huid en de gezichtsspieren zullen geleidelijk aan verbeteren
 • Het beste effect is meestal 4 tot 12 weken na de 4e-6e behandeling (ongeveer 1-3 maanden)

HIEMTVoor & Na

Sarasin Beauty HIEMT voor en na
Sarasin Beauty HIEMT voor en na
Sarasin Beauty HIEMT voor en na
Sarasin Beauty HIEMT voor en na
Sarasin Beauty HIEMT voor en na
Sarasin Beauty HIEMT voor en na
Sarasin Beauty HIEMT voor en na
Sarasin Clinic Hiemt spierweefsel voor na

Spierweefsel waarin je kan zien dat er 2 maand na de behandeling een toename is van de spierdikte, hierdoor hebben de spieren een liftend effect op het gelaat.

HIEMT Prijzen

Prijs HIEMT behandeling
HIEMT PACKAGE (wekelijkse sessie voor optimaal resultaat)€850 / 4 sessies

Video’s HIEMT

Bronvermelding

 1. Ganceviciene R, Liakou AI, Theodoridis A, Makrantonaki E, Zouboulis CC. Skin anti-aging strategies. Dermatoendocrinol. 2012 Jul 1;4(3):308-19. doi: 10.4161/derm.22804. PMID: 23467476; PMCID: PMC3583892.
 2. Swift A, Liew S, Weinkle S, Garcia JK, Silberberg MB. The Facial Aging Process From the “Inside Out”. Aesthet Surg J. 2021 Sep 14;41(10):1107-1119. doi: 10.1093/asj/sjaa339. PMID: 33325497; PMCID: PMC8438644.
 3. Mendelson B, Wong CH. Changes in the facial skeleton with aging: implications and clinical applications in facial rejuvenation. Aesthetic Plast Surg. 2012 Aug;36(4):753-60. doi: 10.1007/s00266-012-9904-3. Epub 2012 May 12. PMID: 22580543; PMCID: PMC3404279.
 4. Haut C. Neue Technologien für nichtinvasive Therapien in der ästhetischen Medizin [New technologies for noninvasive aesthetic treatments]. Dermatologie (Heidelb). 2023 Oct;74(10):759-764. German. doi: 10.1007/s00105-023-05205-7. Epub 2023 Aug 31. PMID: 37650892.

Boek nu een eerste consultatie

Boek gerust een gratis consultatie voor persoonlijk advies en een behandelplan op maat.

HIEMT FAQ: veelgestelde vragen

Waarom is het zo belangrijk om de gezichtsspieren te stimuleren?

Hoe lang moet er tussen elke HIEMT behandeling zitten?

Hoe voelt een HIEMT behandeling aan?

Kan de grootte van het gezicht worden aangepast met HIEMT?

Is het normaal dat de behandeling aan beide kanten anders aanvoelt? Kan dit het effect van HIEMT beïnvloeden?

Kan ik de behandeling doen wanneer ik fillers heb in mijn wangen?

Wat is het interval tussen deze en andere injecties/foto-elektriciteit/chirurgie?

Hoe lang duurt een behandeling? Hoe vaak doe je een kuur?