Spring naar de inhoud

Powder brows korstjes

Is het normaal dat er korstjes op je powder brows komen en wat kan je eraan doen?

Korstjes bij genezing powder brows?

Er zijn twee vragen die heel frequent terugkomen hier bij Dermatopigmentatie:

 1. Doet het zetten van powder brows pijn?
 2. Is het erg dat ik korstjes krijg op mijn pas gezette powderbrows?

Gelukkig is het antwoord twee maal ‘neen’. Doordat wij verdovende zalf van medische kwaliteit gebruiken bij het zetten van powder brows (uniek in België!) ervaar je geen pijn tijdens de behandeling. En ook korstjes zijn een normaal verschijnsel tussen dag 3 en 7 van je genezingsproces.

PRIJS

€ 350

BEHANDELTIJD

90 minuten

EFFECT

1,5 tot 2 jaar

Korstjes in’t kort

Powderbrows worden gezet met behulp van hele fijne (nano-) injectienaalden. Daarmee worden puntjes pigment ondiep in de huid gebracht, waardoor je het mooie poeder-effect op je wenkbrauwen krijgt (of een mooie ombré look!). Doordat er injectienaalden gebruikt worden, zijn er logischerwijs ook kleine wondjes. Tijdens het genezingsproces is het volstrekt normaal dat er zich kleine korstjes vormen tussen dag 3 en dag 7 na je behandeling. Hieronder kan je enkele tips lezen voor de nazorg van je pas geplaatste powderbrows.

Powderbrows herstel fasen

powder brows genezing

 • Powder brows genezen in verschillende fasen, en na een 4-tal weken kan je spreken van een definitief eindresultaat. Het is ook rond die periode dat je kan bepalen of je tevreden bent met het kleur, of het toch graag ietsje donkerder had gewild.
 • In dat laatste geval kan je online een touch-up boeken. Dit is een korte ingreep waarbij we iets meer pigment toevoegen aan je powder brows, waardoor het kleur nog een tikkeltje donkerder wordt.
 • Ergens in de eerste week van dat proces is het mogelijk dat er zich kleine korstjes of velletjes op je wenkbrauwen zetten. Vaak is dit tussen de derde en de zevende dag na je behandeling, maar dat is afhankelijk van verschillende factoren:
 • De persoon zelf: de huid van sommige personen geneest nu eenmaal iets sneller dan die van anderen. Een gezonde levensstijl (niet roken, geen alcohol, …) zal het genezingsproces versnellen.
 • De nazorg: een deel van het resultaat is afhankelijk van de nazorg die je thuis doet na de behandeling.
 • De specialist: bij Dermatopigmentatie komt u terecht bij specialisten die allen jaren ervaring hebben, en moesten slagen voor zowel een interne opleiding als een praktijktest. Goed geplaatste powder brows genezen beter, mooier en sneller.

Lees verder onder de foto

MEER OVER DEZE BEHANDELING

De verschillende stappen van het genezingsproces

shading brow -permanente make-up wenkbrauwen

Korstjes op powderbrows vermijden

Je kan de vorming van korstjes of velletjes op je powderbrows zoveel als mogelijk vermijden door een goede nazorg na de behandeling. Hoe beter je deze richtlijnen thuis opvolgt, hoe minder kans op korstjes of velletjes en hoe beter het uiteindelijke resultaat zal zijn. Het is echter zo goed als onmogelijk om korstjes of velletjes helemaal te vermijden, maar onderstaande tips zullen zeker en vast een positief effect hebben erop.

Meteen na de powder brows behandeling

 • Het 1 ste uur na de behandeling om de 15 minuten de wenkbrauwen afkuisen met een watje
 • In de namiddag de wenkbrauwen uitwassen met een neutrale shampoo,daarna afdrogen en Terramycine (oogzalf) inmasseren (niet vet en niet droog)

De dagen na de powder brows behandeling

 • Gedurende 5 dagen (enkel ’s morgens):
  • De wenkbrauwen eerst afkuisen met een klam watje, daarna droog deppen
  • Terramycine zalf in masseren (= wonde soepel houden)
 • Twee dagen geen intensieve sport beoefenen (zweet is niet goed voor de inkapseling van het pigment)
 • Één week geen sauna, stoombad, zwembad
 • Één week geen make-up aanbrengen aan de wenkbrauwen
 • 2 weken na de behandeling mag u dagelijks Sun Block (factor 50) gebruiken om uw pigment te beschermen en langer te behouden. Zowel winter als zomer!!

Resultaat van powder brows

Ben je op zoek naar foto’s van het uiteindelijke resultaat van een powder brows behandeling (zonder korstjes! ;-))? Dan vind je die op volgende plekken:

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.