Spring naar de inhoud

Powder Brows voor en na

Powder Brows: alles wat je moet weten voor en na de behandeling

Hier vertellen we jou wat Powder Brows zijn, of het iets voor jou is en alles wat je moet weten voor en na een Powder Brows behandeling. Zo weet je precies wat je kan verwachten van een Powder Brows behandeling bij Sarasin Beauty.

PRIJS

€ 350

BEHANDELTIJD

90 minuten

EFFECT

1,5 tot 2 jaar

Powder Brows: wat moet je weten voor de behandeling

Voor je ervoor kiest om Powder Brows te zetten, moet je natuurlijk goed op de hoogte zijn van wat de behandeling inhoudtof het iets voor jou is,hoe we bij Sarasin Beauty te werk gaan en waar je rekening mee moet houden voor de behandeling. Natuurlijk vind je op deze pagina ook tal van voor- en na foto’s van de resultaten.

We geven je hieronder alle nodige informatie over bovenstaande onderwerpen. Zo weet je precies waar je je aan kan verwachten en kan je beslissen of Powder Brows iets voor jou zijn.

Lees verder onder de foto

Sarasin Beauty microblading wenkbrauwen banner

Wat zijn Powder Brows?

Powder Brows zijn een vorm van permanente make-up (PMU). PMU verwijst naar alle technieken waarbij er met een flinterdun naaldje pigment in de huid wordt aangebracht met als doel om jouw natuurlijke schoonheid voor een langere periode te accentueren.

Powder Brows: semipermanente make-up wenkbrauwen

 • Bij Sarasin Beauty werken we met semipermanente make-up (SPMU). Dat is een modernere vorm van PMU waarbij het pigment minder diep in de huid wordt aangebracht, wat ervoor zorgt dat je zachte en natuurlijke resultaten krijgt.
 • Waar de oudere methode van PMU resultaten gaf die ongeveer 10 jaar zichtbaar bleven, blijft SPMU gemiddeld 2 à 3 jaar op de huid aanwezig. Het is dus iets minder duurzaam dan PMU, maar dat is juist erg goed! Zo zijn de resultaten namelijk minder hard en tattoo-achtig.
 • Daarenboven vervagen de resultaten van PMU na enkele jaren, waardoor je er uiteindelijk minder verzorgd uit zal zien. Met de oude PMU-techniek lag de focus op kwantiteit (het aantal jaar dat een behandeling zichtbaar blijft), terwijl je met de SPMU-techniek eerder kwaliteit krijgt.

Powder Brows: poedereffect op de wenkbrauwen

 • Bij een Powder Brows behandeling gaan we het pigment zo aanbrengen dat we een subtiel poedereffect creëren. Daarbij wordt de wenkbrauw op subtiele wijze ingeschaduwd doordat er semipermanente make-up wordt aangebracht tussen de wenkbrauwhaartjes.

Permanente make-up onder de vorm van Powder Brows: is het iets voor jou?

Nu je weet wat Powder Brows precies zijn kan je nagaan of het iets voor jou is. Hieronder vind je terug of Powder Brows een match zijn voor jou.

1. Hoe zien jouw wenkbrauwen er momenteel uit?

 • Een basisvoorwaarde voor Powder Brows is natuurlijk dat je nog eigen wenkbrauwhaartjes hebt. Het pigment moet namelijk tussen de haartjes worden aangebracht.
 • Heb je geen wenkbrauwhaartjes meer? Geen nood! Met Microblading creëer je prachtige, natuurlijke wenkbrauwen. Heb je wel eigen wenkbrauwhaartjes, dan komt de volgende vraag: welk resultaat wil je bekomen? Met Powder Brows zullen we jouw wenkbrauwen op een subtiele wijze donkerder en/of voller maken.
 • Als jij zeer dunne/ of asymmetrische wenkbrauwen hebt, het beu bent om ze elke dag bij te kleuren of een onregelmatige haargroei hebt, dan is deze behandeling geschikt voor jou!

2. Powder Brows voor alle huidtypes

 • Onze Ombré Powder Brows zijn geschikt voor alle huidtypes: vette huid, droge huid, rijpe huid, jonge huid, lichte huid, donkere huid … Het pigment dat gebruikt wordt kan volledig afgestemd worden op jouw huidtype.
 • Verder is onze SPMU hypoallergeen. Dit zorgt ervoor dat het de perfecte oplossing is voor wie allergisch reageert op gewone make-up of gewone make-up moeilijk kan verdragen.
 • Ook als je last hebt van allergieën kan je dus bij ons terecht voor een Powder Brows behandeling. Om helemaal zeker te zijn verwittig je onze specialisten best op voorhand van eventuele allergieën of andere aandoeningen aan je huid.

3. Wat is mijn droomresultaat?

 • Na een Powder Brows behandeling bij Sarasin Beauty mag je een mooi resultaat verwachten dat natuurlijk oogt. Je verwacht een vollere en/of dikkere wenkbrauw die er niet hard of getatoeëerd uitziet.

Intakegesprek voor Powder Brows behandeling

Vooraleer we de Powder Brows aanbrengen op jouw gezicht zit je samen met een expert om jouw wensen te bespreken. Samen gaan we op zoek naar een pigment en vorm die bij de specifieke kenmerken van jouw gezicht passen.

Eens we een akkoord hebben over hoe het eindresultaat eruit moet zien, tekenen we het eerst uit op jouw gezicht. Zo kan je kijken of het wel echt bij je past en kan je eventueel nog aanpassingen doen alvorens we het pigment in de huid aanbrengen.

Je kan tijdens dit gesprek niet alleen rekenen op de deskundigheid van onze experten, maar ook op hun eerlijkheid. Ze zullen ook nagaan of je in aanmerking komt voor permanente make-up en een eventuele allergietest doen.

Wat kan je van een Powder Brows behandeling bij Sarasin Beauty verwachten?

Als je kiest voor Powder Brows bij Sarasin Beauty dan kies je voor natuurlijke wenkbrauwen die jou een sprekende blik geven. Ze zullen er zowel mooi uitzien als je een full face of make-up op hebt als wanneer je net opstaat.

Het heet dan wel permanente make-up, eigenlijk is het niet de bedoeling dat jouw wenkbrauwen eruit zien alsof ze fake zijn. Wij focussen ons op heel natuurlijke resultaten.

Hieronder sommen we op wat je precies kan verwachten van de behandeling:

 • Resultaat dat 2 à 3 jaar blijft
 • Geen uitgelopen make-up meer
 • Niet meer elke ochtend make-up aanbrengen op wenkbrauwen
 • Imperfecties (asymmetrie, kale plekken) camoufleren
 • Verregaande perfectie behandeling
 • Wenkbrauwen natuurlijk accentueren 
 • Prachtige wenkbrauwen met subtiel poedereffect
 • De huid wordt niet beschadigd

Waar moet je rekening mee houden voor de Powder Brows behandeling?

Wanneer is permanente make-up niet mogelijk?

Kan iedereen zomaar Powder Brows laten zetten? Helaas niet. In sommige gevallen is het onmogelijk of onverantwoord om permanente make-up aan te brengen. Permanente make-up is geen optie voor:

 • Mensen die zwanger zijn
 • Mensen die Roaccutane nemen of genomen hebben (pas als je de medicatie al 6 maanden niet genomen hebt, kan de behandeling uitgevoerd worden)
 • Mensen die bloedverdunnende medicijnen innemen
 • Mensen die de behandeling willen uitvoeren op een litteken dat minder dan een jaar oud is
 • Mensen met een geïrriteerde huid (bultjes, donkere moedervlekken…)

Waar moet je op letten voor de behandeling?

Daarenboven moet je ook bepaalde voorzorgen nemen alvorens je de behandeling ondergaat. De specialist die de behandeling uitvoert zal dit zeker met jou bespreken, maar we sommen graag de belangrijkste puntjes al eens voor jou op:

 • Vanaf 4 dagen voor de behandeling overmatige blootstelling aan de zon vermijden
 • Geen Aspirine, Ibuprofen of Naproxen innemen in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling
 • Chemische peelings vermijden vanaf 2 weken voor de behandeling

Powder Brows: tijdens de behandeling

Eens het intakegesprek voltooid is en jij het uiteindelijke resultaat goedgekeurd hebt, gaan we over naar de behandeling zelf. Het te behandelen gebied wordt eerst goed ontsmet.Daarna brengen we het pigment met een heel fijn naaldje aan in de huid bij de wenkbrauwen.

In totaal duurt een behandeling gemiddeld 1,5 uur. De behandeling met de permanente make-up duurt slechts 45 minuten. We nemen echter graag de tijd om naar jouw wensen en bezorgdheden te luisteren, zodat we een resultaat kunnen neerzetten dat perfect aansluit bij wat je wil.

Mogelijkheid tot verdoving voor de behandeling

Er is ook de mogelijkheid tot verdoving voor wie dat wenst. De behandeling wordt door de meeste mensen niet als pijnlijk ervaren. Omdat sommige mensen echter een lage pijngrens hebben of twijfelen om de behandeling uit te voeren omdat ze bang zijn voor de pijn, is verdoving steeds een optie.

Die verdoving gebeurt via een verdovend prikje of met verdovende zalf van chirurgische kwaliteit. Zo kunnen we de ongemakken die je tijdens de behandeling zou kunnen ervaren tot een minimum beperken.

Powder Brows na de behandeling

Eens je onze clinic uitwandelt, zit het werk er nog niet op. Het is heel belangrijk om jouw wenkbrauwen goed te verzorgen zodat ze mooi genezen en de permanente make-up er gedurende een lange periode mooi kan uitzien.

Hoe zien Powder Brows er na de behandeling uit?

De wenkbrauwen die je onmiddellijk na de behandeling ziet en de wenkbrauwen die je na 12 weken ziet kunnen heel wat verschillen. Daarom geven we per tijdspanne weer wat je van jouw wenkbrauwen kan verwachten.

Direct na de behandeling

 • De eerste uren na de behandeling is het mogelijk dat jouw wenkbrauwen heel gevoelig zijn en dat er wondvocht uit het behandelde gebied komt. Daarenboven zullen jouw wenkbrauwen er redelijk breed en donker uitzien, maar geen zorgen!
 • Het is normaal dat de wenkbrauwen de eerste dagen donkerder lijken dan je had verwacht. Eens het genezingsproces voltooid is zal je de echte kleur van de wenkbrauwen kunnen zien.

1 week na de behandeling

 • Je zal merken dat er ongeveer een week na de behandeling korstjes op de wenkbrauwen komen te staan. Hoe verleidelijk het ook is, het is heel belangrijk om deze er niet af te krabben. Laat het natuurlijke genezingsproces zijn gang gaan!

6 weken na de behandeling

 • Eens je de kaap van de 6 weken bereikt hebt, is de genezing zo goed als voltooid en is de huid volledig hersteld. Dat wil zeggen dat je nu het effectieve resultaat van de behandeling ziet.
 • Heeft het pigment ergens niet goed gepakt? Of wil je kleine dingen aanpassen aan de kleur of vorm van je nieuwe wenkbrauwen? Dat kan tijdens de nabehandeling.

2 jaar na de behandeling

 • Time flies! Het is na 2 jaar meestal tijd om de wenkbrauwen opnieuw te pigmenteren met permanente make-up. Het grootste effect zal namelijk al weg zijn. Wil je ze graag iets donkerder? Of de vorm wat anders? Dat kan!

Powder Brows nazorg

De nazorg van de wenkbrauwen is heel belangrijk om een mooi resultaat te hebben. Daarom geven we hier weer wat je allemaal moet doen om het genezingsproces in goede banen te leiden.

Dag van de behandeling:

 • 1ste uur na de behandeling om de 15 minuten het wondvocht met een vochtig watje wegvegen
 • In de namiddag de wenkbrauwen uitwassen met een neutrale shampoo, afdrogen en Terramycine inmasseren

Nazorg komende weken

Je kan na de behandeling gewoon weer verder met je dagelijkse bezigheden, maar je zal wel met enkele dingen rekening moeten houden. Hieronder lees je wat je net wel of net niet mag doen na de behandeling:

 • Geen korstjes lostrekken!
 • 2 dagen niet intensief sporten (zweet kan de pigmentatie aantasten)
 • 1 week niet naar de sauna, het stoombad of zwembad
 • 1 week geen make-up aanbrengen in het behandelde gebied
 • Tot 2 weken na de behandeling de wenkbrauwen insmeren met factor 50, zodat het pigment langer houdt

Powder Brows nabehandeling

6 à 8 weken na de behandeling kunnen eventuele correcties aangebracht worden. Soms heeft het pigment niet overal in de wenkbrauw even goed gepakt of soms willen klanten kleine aanpassingen aan de vorm of kleur van hun wenkbrauwen.

Dat kan allemaal tijdens de nabehandeling! Zo’n nabehandeling is niet verplicht, maar wel beschikbaar voor wie dat wil of nodig acht.

Video’s Powder Brows Sarasin Beauty

Powder Brows voor en na: de resultaten van Sarasin Beauty

Hieronder zie je enkele resultaten van Powder Brows bij Sarasin Beauty. Benieuwd naar meer resultaten? Neem dan zeker een kijkje bij onze voor- en nafoto’sWil je weten wat onze klanten over ons zeggen? Lees dan zeker de positieve reviews die ze over ons achterlieten op onze website en op Google.

Sarasin Beauty SPMU Powderbrows
Ombre powder brow bij man voor en na foto - sarasin clinic
Powerbrows voor en na Sarasin Clinic

Prijs Powder Brows Sarasin Beauty

Semi Permanente Make Up Wenkbrauwen
Ombré Powder Brows€350
Touch Up Wenkbrauwen*€50 / sessie
*Je kunt een touch-up van je wenkbrauw SMPU boeken tussen 4 en 8 weken na je oorspronkelijke behandeling.

Boek een afspraak bij Sarasin Beauty voor Powder Brows

Ben jij klaar om met permanente make-up op een natuurlijke manier de perfecte wenkbrauw te krijgen? Boek dan nu je afspraak bij Sarasin Beauty.

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen over Powder Brows voor en na

Is een Ombré Powder Brows behandeling pijnlijk?

Heb ik een touch up nodig na een Ombré Powder Brows behandeling?

Welk resultaat mag ik verwachten na mijn Ombré Powder Brows behandeling?

Hoe zal ik er uitzien na de behandeling?

Mag ik make-up dragen na de behandeling?

Hoe snel zal het genezen?

Hoe verloopt de nabehandeling?

Met wat moet ik rekening houden na de behandeling?

Kan ik een MRI scan krijgen na de behandeling?

Zal de kleur donker zijn?

Hoe gaan mijn wenkbrauwen er uitzien direct na de behandeling?

Doet de behandeling pijn?

Hoelang duurt de behandeling?

Hoeveel weken zitten er tussen de eerste en tweede behandeling?

Moet ik mijn haartjes epileren voor de wenkbrauwen ingreep?

Wat doe ik best vòòr de wenkbrauwen behandeling?