Spring naar de inhoud
SPMU lippen
logo-bericht

Wat is semi permanente make-up van de lippen?

Wat is semi permanente make-up van de lippen? Daar waar je vroeger de echte permanente make-up van de lippen zag als een zwarte lijn rond de lippen, dit om wel degelijk de gewone make-up te vervangen. Of mensen dit echt mooi vonden laten we in het midden

Nu wordt er vooral overgestapt naar de semi permanente make-up. De pigmenten zijn veel zachter en sluiten meer aan bij de natuurlijke liptinten. Ideaal is om de lippen gewoon terug van meer pigmenten te voorzien in echte lipkleuren.

Op die manier kan je de vorm van je lippen mooier maken, alsook pigmentverlies door bv. koortsblaasjes wegwerken.

Boek online je eerste consultatie

Boek nu een consultatie bij onze clinic om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren.De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Boek online je eerste consultatie (€ 50)

Boek nu een consultatie bij Nurse Karen of één van onze artsen om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren. De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Hoe bereid ik mij best voor op een semi permanente make-up behandeling van de lippen?

Wanneer u een pigmentatie van de lippen wil laten uitvoeren, dan is het belangrijk dat u zeker 1 week voor de behandeling begint met de lippen in te smeren met vaseline. Dit zorgt ervoor dat u bijna geen droge lippen of velletjes op de lippen zal hebben. Op deze manier kunnen de pigmenten beter geabsorbeerd worden in de lippen.

Wanneer u ooit koortsblaasjes gehad heeft dan is het belangrijk om op voorhand Aciclovir pilletjes te nemen. Liefst 800 mg per dag. Bij uw huisarts kan u een voorschrift vragen. Deze pilletjes, mits toestemming van de huisarts, neemt u 4 dagen voor uw behandeling, tot 4 dagen na uw behandeling. Idem voor uw touch up afspraak.

Is semi permanente make-up van de lippen pijnlijk?

Onder alle semi permanente make-up behandelingen is de behandeling van de lippen de meest pijnlijke. Maar u hoeft niet bang te zijn! Wij kunnen uw lippen indien gewenst verdoven met een prikje. Dit kan je vergelijken zoals een prik bij de tandarts.

Wens je liever geen prik? Dan gebruiken wij onze sterk verdovende zalf (30% lidocaïne). Om een vergelijking te maken: de gekende Emla zalf bevat maar 5% lidocaïne.

Wens je pijnvrij semi permanente make-up van de lippen? Dan kost een prik € 30.

Hoelang blijft semi-permanente make-up van de lippen?

Voor de lippen mag je rekenen dat dit gemiddeld 2 tot 4 jaar kan blijven. Opnieuw hangt dit weer af van je levensstijl (roken, zonnebaden, zwemmen) en metabolisme van je lichaam. De ene persoon zal sneller de pigmenten afbreken dan de andere.

Ook zal het resultaat langer blijven bij mensen die voor een iets donkerdere kleur kiezen dan wanneer je super naturel kleur kiest die heel goed aansluit bij je eigen lippenkleur.

Wat wel een verschil maakt is het hebben van koortsblaasjes. Hou er rekening mee dat iedere keer er actieve koortsblaasjes zijn op de lippen, dit sneller je kleur zal laten wegtrekken.

Probeer dus zoveel mogelijk te vermijden dat je koortsblaasjes krijgt door tijdig je medicatie te nemen wanneer je er eentje voelt opkomen.

Zijn de lippen gezwollen na de behandeling en hoelang blijft de zwelling?

Ja uw lippen zullen gezwollen zijn na de behandeling. Het zal lijken alsof u iets teveel fillers in de lippen gekregen heeft ☺

Wanneer u kiest voor de verdovende prik dan zal u meer zwelling hebben in de lippen. Dit komt door de verdovende vloeistof.  Tegen ’s avonds zal u al meer dan 70% van die zwelling kwijt zijn, maar in het slechtste geval kan de zwelling 2 dagen aanhouden.

Wanneer u de lippen gewoon met de zalf verdoofd, dan heeft u een minimale zwelling van de lippen die meestal de dag nadien volledig verdwenen is.

Hoelang gaan mijn lippen donkerder zijn van kleur?

 • Direct na uw lipbehandeling zal de intensiteit van uw kleur ongeveer 2 x zo donker zijn.
 • Vanaf dag 2 -3 zal de intensiteit van uw kleur enorm beginnen afnemen.
 • De kleur zal zodanig lichter worden dat u kan denken dat u alle kleur verloren bent. Panikeer niet, want na gemiddeld 12 dagen komt alle kleur mooi terug!

Ik heb last van koortsblaasjes. Mag ik dan mijn lippen met semi-permanente make-up laten behandelen?

 • Wanneer u een actieve koortsblaas op de lip heeft op de dag van uw behandeling, dan is het niet verstandig deze behandeling te laten doorgaan.
 • Heeft u af en toe eens last van koortsblaasjes, dan neemt u best de Aciclovir pillen. Wij raden aan om 800 mg, 4 dagen voor uw behandeling te beginnen nemen tot 4 dagen na uw behandeling. Zodat u zeker geen opstoot van koortsblaasjes krijgt.
 • Heeft u toch koortsblaasjes na uw behandeling? Dan zal er op de plaats van de koortsblaas geen kleur aanwezig zijn en is een touch up zeker nodig.
 • Een koortsblaasje is het herpes simplexvirus die voor altijd in je lichaam zit en bij trauma of stress zich jammer genoeg ook laat zien. Vandaar het belang om de medicatie te nemen.
 • Let op! Het moeten wel degelijk de pillen Aciclovir zijn, en niet de zalf. De zalf is enkel wanneer het te laat is en er reeds een koortsblaasje is. Het doel is dat er geen uitbraak van koortsblaasjes is.
 • Best is wel dat u de pilletjes reeds 4 dagen voor uw behandeling bij ons neemt. Ga dus alvast langs bij uw apotheker.
 • Na uw behandeling kan u bij ons een voorschrift krijgen of ga langs bij uw huisarts voor uw voorschrift.

Wanneer doe ik best een touch up van de lippen en hoe gaat het in zijn werk?

Voor de lippen is het moment van de touch up iets later, gemiddeld tussen de 6 à 8 weken. Dit omdat lippen trager genezen dan bv de huid van de wenkbrauwen of ogen.

Mag ik permanente make up of Dermatopigmentatie laten uitvoeren als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Tijdens de zwangerschap wordt dit heel sterk afgeraden. Niet zozeer omdat er zich complicaties zouden kunnen voordoen, maar gewoon uit voorzichtigheid.

Borstvoeding geven kan geen kwaad, wel raden wij aan om de eerste melk na de behandeling af te kolven en weg te gooien. Dit terug uit voorzorg.

Hoe verloopt de nazorg bij semi permanente make-up van de lippen?

 • De dag zelf moet u met een rietje drinken en niet kussen of alle contacten met de lippen vermijden. Door de techniek zijn de lippen nu geschaafd en dus heel vatbaar voor infecties.
 • De eerste week mag u geen make-up aan de lippen doen, geen sauna of zwembad.
 • 2 dagen mag u niet sporten, dit is niet goed voor de inkapseling van uw pigment.
 • De lippen moet u enkele keren per dag afkuisen met een klam watje.
 • 3 x per dag smeert u de Terramycine oogzalf (zonder voorschrift te verkrijgen bij uw apotheker) en tussendoor de lippen goed soepel houden met pure Vaseline.
 • Na ongeveer 20 dagen ziet u het uiteindelijke resultaat.
 • Een touch up is niet verplicht en enkel indien nodig (boek tijdig want deze moet plaatsvinden tussen de 6-8 weken na uw behandeling!)
 • Indien u koortsblaasjes heeft, dan moet u voor uw touch up ook terug uw medicatie innemen zoals hierboven uitgelegd.

Download hier de nazorg instructies

Hoeveel kost semi permanente make-up van de lippen?

Prijs PMU Lippen:€ 400

Touch up (indien nodig): €25

Optie verdovende prik?: €30

Wenst u de lippen bij Nurse Karen te laten behandelen? Dan betaalt u € 500 (touch-up na 6 tot 8 weken kost € 25)

Als eerste op de hoogte van een last-minute plekje of kortingsactie?

Laat je gegevens na en we voegen je toe aan onze mailinglist. Geen zorgen, we mailen je maximum 1 keer per maand.

Heb je toch nog vragen of wens je meer informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Sarasin Beauty
Kortrijksesteenweg 20
9830 Sint Martens Latem
+32 9 278 36 30 | +32 476 68 97 99
karen@dermatopigmentatie.be

Overtuigd? Boek hier uw behandeling!