Spring naar de inhoud
SPMU Tepels
logo-bericht

FAQ Tepelpigmentatie

Voor wie is een tepelpigmentatie geschikt?

Het pigmenteren van een tepel is geschikt voor mensen waarbij de natuurlijke kleur van het tepelhof ontbreekt. Bij Sarasin Beauty is het mogelijk om door onze gespecialiseerde spmu artiest een realistische tepeltatoeage te laten plaatsen.

Goed nieuws! Sinds 1/11/2016 krijgt u van het RIZIV een terugbetaling (enkel indien arts en ziekenhuis de nieuwe RIZIV-codes hebben ondertekend)

Boek online je eerste consultatie

Boek nu een consultatie bij onze clinic om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren.De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Boek online je eerste consultatie (€ 50)

Boek nu een consultatie bij Nurse Karen of één van onze artsen om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren. De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Patiënten die een aanvullende hospitalisatieverzekering hebben, kunnen extra terugbetaling aanvragen bij hun verantwoordelijke. Waardoor u soms een volledige terugbetaling kan krijgen.

Standaard terugbetaling tepeltatoeage:

 • Bij een unilaterale tepeltatoeage krijgt u € 97,14 terug
 • Bij een bilaterale tepeltatoeage krijgt u € 194,27 terug

De nodige documenten om tot terugbetaling te bekomen, kan je verkrijgen bij jouw mutualiteit en jouw aanvullende ziekteverzekering. Deze worden samen met ons ingevuld op de dag van uw behandeling.

Afhankelijk van welke mutualiteit kan je van 40% tot 100% terugbetaald krijgen.

Hoe verloopt de behandeling van een tepeltatoeage?

 • Het plaatsen van een tepeltatoeage wordt met specifieke kleurpigmenten gedaan. De natuurlijke kleur wordt zo realistisch mogelijk nagebootst.
 • Voorafgaand aan het plaatsen van een tepeltatoeage vindt er een intakegesprek plaats. Dit gesprek en de behandeling kan indien gewenst op dezelfde dag plaatsvinden.
 • Tijdens dit intakegesprek bespreekt onze pigmentatie specialist nog uitgebreid het behandelplan voor het plaatsen van de tepeltatoeage met u. De kleur, plaats en grootte van de tepeltatoeage wordt bepaald zodat onze pigmentatie specialist een zo natuurlijk mogelijke tepel kan nabootsen.
 • Dankzij de laatste nieuwe 3D/6D techniek werken we met verschillende kleuren. Om accenten en schaduwen te creëren en zo de natuurlijke tepel zoveel mogelijk na te bootsen, kunnen we ook beide tepels pigmenteren. Zo zal het verschil nauwelijks zichtbaar is. Bijvoorbeeld bij een unilaterale reconstructie.
 • Voor het pigmenteren van de tepel moet u rekening houden met een tijdsbestek van 60 minuten. Het plaatsen van een medische tatoeage is te vergelijken met het plaatsen van een gewone tatoeage.

Na 1 behandeling heeft u vaak reeds het gewenste resultaat, mocht een tweede keer nodig zijn, dan is deze gratis indien het over een medische pigmentatie gaat na borstkanker, binnen de 4 tot 6 weken na uw eerste behandeling.

Is tepelpigmentatie pijnlijk?

 • Medische pigmentatie is minder pijnlijk dan gewone permanente make-up. Net omdat je meer op littekenweefsel zal werken en dit is meestal minder gevoelig dan de normale huid.
 • Ook hebben de meeste vrouwen geen pijn wanneer we tepeltatoeages uitvoeren, net omdat de huidzenuwen doorgesneden werden tijdens de operatie en men aan deze zones dus minder gevoel heeft. Let wel op, gelukkig komt dat gevoel met de jaren terug!
 • Het is dus niet volledig pijnloos maar het valt zeer goed mee. Indien nodig kan er een verdovende zalf aangebracht worden.
 • Aanbrengen van permanente make-up tijdens de menstruatie is vaak pijnlijker door overgevoeligheid. Vermijd alcohol en cafeïne op de dag van de behandeling.

Hoelang duurt de genezing bij een tepeltatoeage?

Je huid is ongeveer na 4-6 weken volledig genezen. Nadien kan er een touch up plaats vinden om de kleur bij te werken.

Wat na de behandeling?

 • Na afloop van het plaatsen van een tepeltatoeage lijkt de kleur van de tepel, het tepelhof donkerder dan het uiteindelijke effect. Deze donkerdere kleur van het tepelhof komt omdat er door het tatoeëren een schaafwond op de huid is ontstaan. Wees u er ook van bewust dat na de behandeling de kleurpigmenten tot wel 30 procent kunnen afnemen.
 • Na de behandeling om de 15 minuten de areola afdeppen met een klam watje en de areola uitwassen met een neutrale shampoo en afdrogen. Nadien Terramycine zalf inmasseren.
 • Twee dagen geen intensieve sport beoefenen (zweet is niet goed voor de inkapseling van het pigment)
 • Eén week geen sauna, stoombad, zwembad.
 • Na +/- 6 weken komt u terug voor een controle/touch up. Tijdens deze afspraak worden de tepel en het tepelhof nogmaals getatoeëerd om de teruggelopen kleurpigmenten weer bij te werken.
 • Na het plaatsen van een tepeltatoeage zal de behandelde huid altijd erg gevoelig blijven voor zonlicht en uv-straling. Smeer daarom de tepeltatoeage altijd goed in met een zonnebrandcrème met minimaal SPF 50.

Download hier de nazorg instructies voor tepeltatoeage!

Prijs Tepelpigmentatie

Een tepeltatoeage aan 1 zijde kost € 200 en voor beide zijden € 400.

 • Bij een unilaterale tepeltatoeage krijgt u € 97,14 terug
 • Bij een bilaterale tepeltatoeage krijgt u € 194,27 terug

Patiënten die een aanvullende hospitaalverzekering hebben kunnen extra terugbetaling aanvragen bij hun verantwoordelijke, waardoor u soms een volledige terugbetaling kan krijgen!

Tepelpigmentatie Resultaten

Tepelpigmentatie
Tepelpigmentatie
Tepelpigmentatie
Tepelpigmentatie

Als eerste op de hoogte van een last-minute plekje of kortingsactie?

Laat je gegevens na en we voegen je toe aan onze mailinglist. Geen zorgen, we mailen je maximum 1 keer per maand.

Heb je toch nog vragen of wens je meer informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Sarasin Beauty
Kortrijksesteenweg 20
9830 Sint Martens Latem
+32 9 278 36 30 | +32 476 68 97 99
karen@dermatopigmentatie.be

Overtuigd? Boek hier uw behandeling!