Spring naar de inhoud
Karen Sarasin
logo-bericht

Lokale verdoving bij Semi Permanente Make Up

Lokale verdoving wordt enkel gebruikt bij lippigmentatie, microblading en esthetische tepelpigmentatie.

Wat is lokale verdoving eigenlijk?

En vooral, wat is de toegevoegde waarde hiervan?

Lokale verdoving is geen behandeling op zich, maar een optionele toevoeging aan een lip-, wenkbrauw- of tepelpigmentatie (zowel esthetisch als reconstructie). Met een klein prikje wordt er een verdoving ingespoten waardoor de behandeling pijnvrij wordt. Zie het als een prikje bij de tandarts. Het prikje is even oncomfortabel, maar echt pijn doet het niet.

Het resultaat ervan, is een pijnvrije behandeling van bijvoorbeeld het donkerder maken van lichte tepels, een tepelreconstructie na borstkanker of bij microblading en lippigmentatie.

Het effect van lokale verdoving

Wij raden zeker aan om een lokale verdoving bij bovenstaande behandelingen te nemen. Sowieso is geen pijn hebben tijdens de behandeling erg prettig, maar het verhoogt ook nog eens het effect van de behandeling. Dit komt doordat er in de verdoving adrenaline zit. Hierdoor gaat de wond minder bloeden
waardoor het pigment beter wordt opgenomen in de huid. Zie het als een krasje waar pigment in gezet wordt, op het moment dat het begint te bloeden loopt een deel van het pigment er weer uit. Dat is zonde! Met lokale verdoving blijft het pigment veel mooier op z’n plek zitten.
Daarnaast lig je, doordat je geen pijn voelt, mooi stil, wat het voor de behandelaar makkelijker maakt om secuur te werken.
Na één uur zakt de verdoving weg en begin je het gevoel weer terug te krijgen.

De behandeling duurt ook één uur, dus zodra de behandeling klaar is, komt het gevoel ook weer terug.

Risico’s

Eigenlijk zijn er geen risico’s bij het gebruik van lokale verdoving. Het wordt al een hele tijd wereldwijd gebruikt en is een echt begrip. Er is minimaal tot geen enkele kans op een allergische reactie, tenzij je natuurlijk allergisch bent voor één van de ingrediënten van de verdoving (bv. lidocaïne, adrenaline,…). Daarom is het wel altijd verstandig om dit goed aan te geven van tevoren.

Boek online je eerste consultatie

Boek nu een consultatie bij onze clinic om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren.De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Boek online je eerste consultatie (€ 50)

Boek nu een consultatie bij Nurse Karen of één van onze artsen om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren. De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Heb je toch nog vragen of wens je meer informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Overtuigd? Boek hier uw behandeling!

Sarasin Beauty
Kortrijksesteenweg 20
9830 Sint Martens Latem
+32 476 68 97 99
karen@dermatopigmentatie.be

Als eerste op de hoogte van een last-minute plekje of kortingsactie?

Laat je gegevens na en we voegen je toe aan onze mailinglist. Geen zorgen, we mailen je maximum 1 keer per maand.