Spring naar de inhoud
logo-bericht

Wat is Semi Permanente Make-up (SPMU)?

Alles wat je wilt weten over Semi Permanente Make-up (SPMU)

SPMU = Semi Permanente Make-Up. Is de meest natuurlijke techniek om er fris en naturel uit te zien.

Het is absoluut geen vervanging van make-up maar wel een techniek om er zonder make-up gewoon beter uit te zien.

Wake up and still look natural without looking sick 🙂 

Je ziet er altijd naturel & fris uit, ook op de dagen dat je je niet zo goed voelt en geen zin hebt om je op te maken.

Semi-Permanente make-up wordt toegepast om op een natuurlijke manier terug pigmenten in de huid te zetten, een synoniem voor SPMU is dermatopigmentatie = pigmenten in de huid zetten op een heel natuurlijke en zachte manier.

Dankzij deze technieken kunnen we de ogen, brows en lippen beter laten uitkomen zonder dat het lijkt op fake make-up.

Resultaten van onze Powderbrows behandeling

Sarasin Beauty SPMU Powderbrows
Ombre powder brow bij man voor en na foto - sarasin clinic
Powerbrows voor en na Sarasin Clinic

Wat is het verschil tussen semi permanente make-up en permanente make-up?

“Permanente make-up?! Zo één zwarte groene dikke lijn rond mijn mond die nooit meer weg gaat of twee strepen als wenkbrauwen? Nee bedankt!”

Mensen die permanente make-up van vroeger kennen, doen vaker uitspraken zoals deze en zijn volkomen onterecht.

SPMU is niet vergelijkbaar met permanente make-up / tatoeages. We noemen semi permanente make-up dan ook niet tatoeëren, maar pigmenteren.

Een tatoeage wordt veel dieper in de huid  geplaatst dan bij SPMU. Semi Permanente make-up of dermatopigmentatie wordt in de bovenste laag van de lederhuid geplaatst. Dat is de laag huid onder de opperhuid. We werken ook met andere naalden voor pigmentatie i.p.v. de typische tatoeagenaalden. Onze naaldjes zijn veel minder scherp en brengen minder schade toe aan de huid. De kleurpigmenten zijn veranderd. Groen hebben we niet meer 🙂 Vroeger werkten ze met een mengeling van kleuren bv. rood, zwart en geel om bruin te bekomen.

Het probleem? Kleuren die meer naar boven komen en eerder geel, rood  uitslagen. Dit wordt niet meer toegepast, er wordt gewerkt met kleur in één molecule. Het pigment valt dus niet in aparte compartimenten uit elkaar, maar zal gelijkmatig op zijn geheel vervagen. We hebben ondertussen meer dan 500 verschillende tinten bruin!

SPMU blijft ongeveer 1 tot 2 jaar hierdoor is de pigmentatie niet permanent. Door onder andere UV-licht en door het natuurlijk vernieuwen van de huid, zal de semi permanente make-up geleidelijk aan vervagen.

Wij raden aan om gemiddelde elke 2 jaar een nieuwe sessie SPMU te doen, indien je dit wenst uiteraard.

Hoe wordt SPMU aangebracht en hoelang duurt het?

De techniek van semi permanente make-up wordt met behulp van zeer fijne naaldjes, die in een naaldmodule zijn bevestigd met toegevoegde pigmentkleur, in de huid ingebracht. Afhankelijk van de behandeling die u kiest duurt de SPMU behandeling ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Hoelang blijft SPMU?

Zoals hierboven reeds aan bod kwam, blijft SPMU 1 tot 2 jaar, afhankelijk van de persoon.

Natuurlijk verschilt dit van de behandelplaats bv : bij de ogen en de lippen blijft de spmu tussen de 3 en 5 jaar.

Voor wie is SPMU (niet) geschikt?

Op SPMU staat geen leeftijd & is populair bij jong en oud! Door sociale media is het wel populairder geworden dan voordien. “Want ja zeg nu zelf” Als je iets mooi ziet bij een ander dan wil je dat zelf ook! Door een platform als social media, bereik je nu eenmaal veel mensen en dus ook meer cliënteel. Bij bloed- of actieve huidziektes raden wij SPMU af alsook bij zwangerschap en borstvoeding.

Twijfelt u of of u in aanmerking komt?

Neem eerst contact met ons op alvorens u afspraak te boeken.

Zijn er risico’s verbonden aan SPMU?

Als het in slechte omstandigheden gezet wordt, zijn er altijd risico’s zoals bacteriële huidinfecties, tetanus en virale infecties. Je werkt immers nog altijd met naalden en brengt vreemd materiaal in het lichaam. Doe altijd je research voor je een afspraak maakt: check social media, lees reviews. En weet: als het te mooi is om waar te zijn, dan is het dat meestal ook!

Kies voor een betrouwbaar en ervaren instituut zoals Dermatopigmentatie.

Wie kan en mag SPMU plaatsen?

Enkel erkende SPMU specialisten met diploma mogen SPMU plaatsen. Wij werken enkel samen met de allerbeste SPMU artiesten, opgeleid door onze eigen specialisten in onze DP Academy.

Boek online je eerste consultatie

Boek nu een consultatie bij onze clinic om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren.De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Boek online je eerste consultatie (€ 50)

Boek nu een consultatie bij Nurse Karen of één van onze artsen om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren. De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Welke SPMU technieken bieden wij aan?

Brows (+- 350 €)

Karen Sarasin: “Vroeger was er microblading, een techniek waarbij er minuscule wenkbrauwhaartjes getekend worden voor een hyperrealistisch resultaat. Tegenwoordig is de nieuwe hype powderbrows: die geven een heel mooie en realistische vulling. Een zachter effect maar nog steeds erg natuurlijk.”

Meer informatie over wenkbrauwen?

Eyeliner (+- 200 €)

Karen Sarasin: “Deze liner wordt precies op de wimperrand gezet, en geeft onmiddellijk het effect van een donkere wimperlijn. Het valt niet op, maar je ogen zijn geaccentueerd en het lijkt meteen alsof je vollere wimpers hebt.” Toch liever een Eyeliner met wing of een iets dikker lijntje? Alles is mogelijk! We bespreken samen met de klant wat het mooiste reusltaat zal geven en het beste bij jouw gelaat past.

Meer informatie over eyeliner?

Lips (+- 400 €)

Karen Sarasin: “Naarmate we ouder worden neemt niet alleen het volume van de lippen af, maar ook de kleur. Door weer kleur in de huid te zetten ogen de lippen weer mooi vol, zonder dat je per se met fillers moet werken.”

Meer informatie over lippigmentatie?

Medische Pigmentatie: (+/- 400 euro)

Karen Sarasin: Men gebruikt de medische pigmentatie technieken vooral voor het camoufleren van littekens en het verbeteren van het esthetisch resultaat na reconstructieve of esthetische ingrepen.

Voor vrouwen of mannen die een borstreconstructie of een andere borstoperatie hebben ondergaan zijn deze medische pigmentatie technieken een wonder.

Meer informatie over Medische pigmentatie?

Hoe verloopt de nazorg?

  • De eerste week na de behandeling mag u niet zwemmen, zonnen, make-up dragen op de plaats van de behandeling vb.: geen mascara of oogschaduw bij een eyeliner
  • U moet de behandelplaats de eerste dagen enkele malen afkuisen met een vochtig watje en nadien zalf smeren.

Als eerste op de hoogte van een last-minute plekje of kortingsactie?

Laat je gegevens na en we voegen je toe aan onze mailinglist. Geen zorgen, we mailen je maximum 1 keer per maand.

Heb je toch nog vragen of wens je meer informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Overtuigd? Boek hier uw behandeling!

Sarasin Beauty
Kortrijksesteenweg 20
9830 Sint Martens Latem
+32 9 278 36 30 | +32 476 68 97 99
karen@dermatopigmentatie.be