Spring naar de inhoud

Verschil Microblading Powderbrows

Hét verschil: Microblading en Powder Brows! Ontdek het hier

UPDATE: Aangezien Microblading een verouderde techniek is, bieden we deze behandeling niet meer aan. Daarom raden we sterk aan om te kiezen voor Powder Brows, deze techniek ziet er natuurlijker uit en is minder pijnlijk.

Wat is nu het verschil tussen Powder Brows en Microblading? En vooral, waar kan jij terecht voor zo’n behandeling? Wij van Sarasin Beauty zullen jou alles uitleggen over deze behandelingen, zodat jij mee bent met deze nieuwste trend! Je bent bij onze ervaren vakexperts in goede handen. Lees snel verder om onze Powder Brows en Microblading techniek te ontdekken!

video
play-sharp-fill

Wat is (semi-)permanente make-up?

SPMU, ofwel voluit ‘semi-permanente make-up’, is een techniek waarbij er in jouw bovenste huidlaag een pigment wordt aangebracht. Dat pigment zorgt ervoor dat jij een natuurlijke en zachte make-up look krijgt die jou dag en nacht doet stralen, en dat zonder enige moeite! And the best part is: dit effect blijft voor een periode van wel 1,5 tot zelfs 2 jaar!

We zullen bij het uitvoeren van deze techniek absoluut niet diep in de huid gaan tatoeëren. Dit doen we om geen harde lijnen te creëren. Er is dus geen sprake van een tattoo-effect of slordige lijnen die na verloop van tijd vervagen. Wat er wel gebeurt tijdens zo’n behandeling is het pigmenteren van de huid. Dit gebeurt aan de oppervlakte van de huid en wordt gedaan met een speciaal pigment poeder en een uitermate fijne naald.

Lees verder onder de foto

MEER OVER DEZE BEHANDELING
Sarasin Beauty microblading wenkbrauwen banner

Welke verwachtingen kan ik stellen voor een behandeling?

  • Welke veranderingen mag je verwachten na een behandeling met semi-permanente make-up? Je mag je verwachten aan een zachte make-up look met een uiterst natuurlijk effect. Er is wel degelijk een merkbaar verschil in het gelaat, maar het zal geen shockerende full-face transformatie zijn. Het resultaat zal eruit zien alsof je altijd een perfecte make-up look op je gezicht hebt, mét het grote verschil dat je hier helemaal geen tijd en moeite meer moet insteken!
  • SPMU heeft niet als doel om totale transformaties teweeg te brengen. Het zal ook niet je volledige, gewone make-up vervangen. Je zal wel subtiele veranderingen merken die echt het verschil maken. Dankzij onze verfijnde technieken krijg je een zeer naturelle uitstraling die je op élk moment van de dag draagt, zonder die extra moeite in de spiegel ‘s ochtends.

Hoelang blijft SPMU?

De behandelingen met SPMU blijven voor langere tijd zichtbaar op het gelaat. De exacte duur is afhankelijk van de techniek die jij kiest, jouw huidtype en je levensstijl.

Omdat we het bij Sarasin Beauty uiterst belangrijk vinden om het natuurlijke effect te garanderen, ligt de levensduur van jouw behandeling iets lager. Als jij vindt dat jouw look na een tijdje een touch-up kan gebruiken, kan je ook gerust bij ons langskomen zodat we samen kunnen zorgen voor een nóg betere look.

Een touch-up behandeling zorgt ervoor dat jij jouw Brows weer kan rocken zoals voordien! Tot 6 weken na de originele behandeling kan je langskomen voor zo’n touch-up behandeling. Wil je ook daarna je wenkbrauwen wat bijwerken? Dan krijg je 10% korting op een tweede behandeling.

Ombré Powder Brows?

Ben jij het beu om dagelijks tijd te investeren in het bijkleuren of voller maken van jouw wenkbrauwen? Heb je genoeg gehad met de dagelijkse pogingen om jouw natuurlijke wenkbrauwen voller te maken? Een Powder Brows behandeling kan jouw redding in nood zijn!

Na een behandeling met Powder Brows ben je verzekerd van stralende, volle wenkbrauwen voor de periode van 1,5 tot 2 jaar! Lijkt dit jou té mooi om waar te zijn? Dan denk je verkeerd, want bij Sarasin Beauty kan je jouw Brow Dream laten uitkomen.

Powder Brows vs. Ombré Brows? Dit is het verschil!

Een Powder Brows behandeling van Sarasin Beauty wordt altijd uitgevoerd met de Ombré Powder Brows techniek.  We zorgen bij deze techniek voor een subtiele nuance dankzij een geleidelijke kleurovergang bij het aanbrengen van jouw Powder Brows. De benaming ‘Ombré Powder Brows’ verwijst dus naar het Ombré-effect dat we creëren in jouw wenkbrauwen.

Dit kleurverloop dat we creëren met het pigment geeft een uiterst subtiel effect in jouw wenkbrauwen, waardoor het een naturelle uitstraling krijgt. Deze techniek geeft de vorm en het volume van jouw natuurlijke wenkbrauwen een ware boost. We kiezen steevast voor de Ombré techniek, omdat die een nóg subtieler eindresultaat geeft dan de gewone Powder Brows.

Resultaten van Powder Brows bij Sarasin Beauty

Sarasin Beauty SPMU Powderbrows
Ombre powder brow bij man voor en na foto - sarasin clinic
Powerbrows voor en na Sarasin Clinic

Microblading

  • De Microblading techniek is onder verschillende namen bekend. Misschien heb je al gehoord van Eyebrow Embroidery, Microstroking, Feather touch of Hairstroke behandeling? Deze benamingen vallen allemaal onder de noemer Microblading, maar wat houdt deze techniek nu juist in?
  • Microblading is een techniek waarbij er met een  gespecialiseerde tool en hand blade handmatig kleine krasjes worden gemaakt net onder de bovenste huidlaag (oppervlakkige Dermis). In deze krasjes wordt er vervolgens pigment aangebracht. Omdat deze techniek manueel wordt toegepast, kan er een hyperrealistisch effect gecreëerd worden dat enorm dicht komt bij de uitstraling van echte wenkbrauw haartjes. Dit realistische effect gaat zelfs zo ver dat de haartjes na Microblading bijna niet te onderscheiden zijn van echte haartjes.
  • Een Microblading behandeling blijft 1,5 tot wel 2 jaar zichtbaar. Het is wel van belang dat de pigmenten niet langer dan deze aangeraden periode in de huid blijven zitten. Dit omdat ze onder invloed van de zon doffer en grauwer worden qua kleur. Je kan deze behandeling elke twee jaar laten uitvoeren, maar hou er rekening mee dat er zoveel mogelijk kleur weg moet zijn. Pas dan boek je het best jouw nieuwe behandeling, zodat jouw huid de tijd krijgt om te herstellen. Ook voor je eigen comfort is dit het makkelijkste: we hoeven zo niet elke keer oude pigment resten weg te werken en kunnen onmiddellijk overgaan tot het zetten van nieuwe, frisse wenkbrauwen.

Enkele voorwaarden voor een behandeling in semi-permanente make-up

Hoe zien jouw wenkbrauwen eruit op het moment van de behandeling?

Zoals reeds gezegd worden onze Ombré Powder Brows op jouw bestaande wenkbrauwen aangebracht. Eigen wenkbrauwhaartjes zijn dus een basisvoorwaarde voor een Ombré Brows behandeling. Heb jij dunne wenkbrauwen of wenkbrauwen met een eerder asymmetrische/ongelijke groei? Dan zijn Powder Brows de ideale boost die jij nodig hebt om jouw dagelijkse make-up look te rocken! Ook als je het beu bent om jouw brows dagelijks bij te werken met make-up is het iets voor jou.

Powder Brows, ook op jouw (gevoelige) huid!

  • Onze behandelingen met semi-permanente make-up zijn geschikt voor elk huidtype. Ongeacht of je nu een een vette huid, droge huid, oudere huid, jonge huid, lichte huid of donkere huid hebt, bij ons kan je terecht!
  • Het pigment dat wij in onze clinic gebruiken wordt volledig afgestemd op jouw huidtype vooraleer het op je huid aangebracht wordt. We bespreken eerst grondig wat voor jou in aanmerking kan komen, omdat we erin geloven dat elke klant een behandeling op maat verdient.
  • Verder zijn al onze producten volledig conform de strenge Europese wetgeving. Ze zijn ook allemaal hypoallergeen. Als jouw huid normaal gezien wel reageert op normale, doorsnee make-up,  dan is er een zeer reële kans dat je ons pigment perfect kan verdragen.

Let op! Boek geen SPMU behandeling als je zwanger bent of Roaccutane neemt/genomen hebt. Je moet minstens 6 maanden gestopt zijn met je Roaccutane kuur.

Dé beste Ombré Powder Brows bij Sarasin Beauty!

Ben jij klaar om komaf te maken met wenkbrauw make-up en wil je volledig gaan voor Powder Brows? Ga dan zeker eens kijken bij Sarasin Beauty! Voor professionele Powder Brows die op een subtiele manier worden aangebracht en een natuurlijk effect geven moet jij bij ons zijn.

Waar vind je onze clinic?

Bij Sarasin Beauty ben je aan het juiste adres voor een Ombré Powder Brows behandeling! Onze praktijk is gelegen op de Kortrijksesteenweg 20 in Sint-Martens-Latem.

De behandeling zelf duurt ongeveer 45 minuten. Toch reken je het best op 1,5 uur vanaf het moment dat je binnenkomt. Die extra tijd gebruiken we om naar je te luisteren, je te informeren en eventuele verdoving te laten inwerken.

Wat kan je bij ons verwachten?

Sarasin Beauty staat voor een onberispelijke service, expertise en een grondige kennis van ons vakgebied. Al onze medewerkers zijn echte vakexperts die hun technieken hebben verfijnd tot perfectie dankzij de vele opleidingen waarvoor ze met onderscheiding slaagden!

Verder hebben ze allen jaren ervaring achter de kiezen. Bij Sarasin Beauty hebben we expliciet aandacht voor jouw privacy, veiligheid en hygiëne. Er wordt met de nodige discretie gehandeld. Je komt terecht in goede, zorgende handen.

Overtuigd om voor een Powder Brows behandeling te kiezen?

Zoals je hierboven kan lezen, is Microblading een pijnlijkere behandeling dan Powder Brows. Dit komt doordat we bij Mircoblading krasjes zetten met een mesje.

Powder Brows is een zachtere techniek, met een zachter resultaat.

Ontdek ons volledig assortiment in SPMU!

Eyeliner en lippen

Naast SPMU behandelingen voor de wenkbrauwen, kan je bij ons ook terecht voor semipermanente make-up voor de lippen en ogen. Neem zeker een kijkje bij onze killer eyeliner-looks en stralende lippen en laat je meeslepen in het comfort van de semipermanente make-up!

Leg jouw afspraak vast!

Ben jij klaar om jouw wenkbrauwen die extra boost te geven? Aarzel niet en maak hier jouw afspraak! Heb je nog wat vragen of twijfels? Neem dan zeker contact op met ons! Wij staan je met plezier bij in de zoektocht naar jouw droom behandeling.

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen

Is een Ombré Powder Brows behandeling pijnlijk?

Heb ik een touch up nodig na een Ombré Powder Brows behandeling?

Welk resultaat mag ik verwachten na mijn Ombré Powder Brows behandeling?

Hoe zal ik er uitzien na de behandeling?

Mag ik make-up dragen na de behandeling?

Hoe snel zal het genezen?

Hoe verloopt de nabehandeling?

Met wat moet ik rekening houden na de behandeling?

Kan ik een MRI scan krijgen na de behandeling?

Zal de kleur donker zijn?

Hoe gaan mijn wenkbrauwen er uitzien direct na de behandeling?

Doet de behandeling pijn?

Hoelang duurt de behandeling?

Hoeveel weken zitten er tussen de eerste en tweede behandeling?

Moet ik mijn haartjes epileren voor de wenkbrauwen ingreep?

Wat doe ik best vòòr de wenkbrauwen behandeling?